Geri Dönüştürülebilir Yemek Takımı: The Pebble

ABD’li şarkıcı Pharrell Williams tarafından piyasaya sürülen The Pebble yemek takımını duydunuz mu?

Plastik kirliliği gün geçtikçe artarken, koronavirüsle beraber tek kullanımlık plastik kullanımı da artmaya başladı. Peki iklim krizinin sebeplerinden biri olan plastik kirliliği bu kadar artarken çevre kirliliğinin önüne nasıl geçebiliriz?

Bir önlem olarak pandemi zamanında dışarda yemek yiyeceğimiz zaman çatal-bıçak takımımızı yanımızda taşıyabiliriz. Nasıl mı? ABD’li şarkıcı Pharrell Williams’ın bu konu için bir çözümü var. Williams’ın yaratıcı markası ‘I am Other’ın, döngüsel ekonomi için objeler üreten Pentatonic’le işbirliğinin sonucunda ortaya çıkan, geri dönüştürülmüş CD ve geri dönüştürülmüş gıda ambalajından elde edilen çatal, bıçak, kaşık, saman ve yemek çubukları içeren mobil bir yemek takımı. Pentatonic, ürünü geri alacak malzemeleri tam bir sıfır atık döngüsü için başka bir ürüne dönüştürecektir. Böylece fazla plastik kullanımına engel olunabilir.

Pentatonic firması ayrıca kayda değer başarılara sahip. Şirket, "tek kullanım" kavramını ortadan kaldırmaya odaklanan dünyanın önde gelen döngüsel ekonomi şirketidir. Bağımsız bir marka olarak ve Starbucks , Snarkitecture, Burger King, New Era, The Science Museum gibi geniş bir ortak yelpazesiyle işbirliği içinde yüksek kaliteli ürünler tasarlayıp  üretmektedir.


Kaynaklar:

detaylı bilgi için lütfen bizi arayın.