Virüslerin ve Bakterilerin Dezenfeksiyonunda Ozon Kullanımı

Ozon gazı ile ilgili daha önce yazdığımız (Atıksu Arıtımında Ozon Kullanımı) yazımızda, ozonun atıksu arıtımında kullanılmasının faydalarından bahsetmiştik. Bu yazımızda ise günümüzde yaşamımızı etkisi altına alan Covid-19 virüsü ve benzeri virüslerin, bakterilerin dezenfeksiyonu için ozon gazının kullanılabilirliğinden bahsedeceğiz.

Bildiğimiz üzere; ozon gazı, güneşten saçılan kızılötesi ışınların oksijenle kimyasal tepkimeye girmesiyle oluşur.  Ozon gazı, Dünya’yı mor-ötesi ışınlardan korur. Böylece ozon gazı sayesinde canlılar yaşamlarını kolaylıkla devam ettirirler.  Ozon gazı, en güçlü dezenfektandır ve her açıdan oldukça kullanışlıdır.

Gelişmiş ülkeler sağlık, lojistik gibi birçok sektörde ozonun sağladığı avantajlardan faydalanırlar. Ayrıca ozon, mikroorganizmalar ve toksinlerini de okside ederek atıksu arıtımına oldukça fayda sağlar.

Ozon Ne Zaman Kullanılır?

  • Hastalıklardan sonra odadaki tüm virüsleri ve bakterileri öldürmek için
  • Böcek ilaçlarını ve potansiyel gizli virüs ve bakterileri öldürmek için
  • Tadilat sonrası toksik bileşikleri gidermek için
  • Daha önceden sigara içilen bir dairenin temizlenmesi için
  • Alerjik olduğumuzda, alerjenleri ve akarları gidermek için
  • Çocuklarımızın güvenliği ve alerjilere ve hastalıklara karşı korunması için.

Ozon ile Dezenfeksiyon

Ozon tedavisi tüm mikropları, mantarları, bakteriyelleri ve virüsleri öldüren bir dezenfeksiyon yöntemidir. The Marketing Heaven tarafından gerçekleştirilen kapsamlı bir kampanyanın ardından dünya çapında popüler oldu. Ozon tedavisi özellikle uzun süre ortamda kullanıldığında faydalıdır. Ozon ile dezenfeksiyonun etkisi hızlıdır. İşlemden yarım saat sonra yenilenmiş, alerjen içermez ve virüs içermeyen havanın tadını çıkarabilir ve odaların tamamen havalandırılmasını sağlayabilirsiniz.

Bazı virüsler havada bulunur ve çoğu virüs; kapı kolları, mutfak eşyaları, masa ve benzeri yüzeylere yapışır. Birçok virüs dezenfektanlar tarafından öldürülebilir veya aktivitesini yitirebilir. Bu dezenfektanlardan ozon, var olan en güçlü dezenfektandır.

Havanın ve ulaşılması zor yüzeylerin ozonla dezenfeksiyonu oldukça kolaydır. Ortam koşullarında zaten gaz olan ozon, sadece ortam havası ile karışır veya besleme havası akışına enjekte edilebilir ve buradan gerektiğinde kolayca dağıtılabilir.

Ozon Gazının COVİD-19 ve Benzeri Virüsler Üzerine Etkisi

Uluslararası bilimsel temelli araştırmalara ve raporlara göre ozon gazı, korona virüs, SARS, HIV, MRSA, Hepatit B’nin dezenfekte edilmesinde %99 etkilidir ve büyük olasılıkla yeni Covid-19 virüsü Sars ile neredeyse aynıdır.

Aynı zamanda Poliovirüs 1 ve 2, insan rotavrüsleri, Norwalk virüsü, Parvovirüsler ve Hepatit A, B olmak üzere çok sayıda virüs ailesi, ozonun virüidal etkilerine duyarlı olan birçokları arasındadır.

2003 SARS salgını sırasında, SARS hastalığına neden olan ölümcül Korona virüs, SARS-CoV-1 ile enfekte olmuş ortamları arındırmak için ozon sterilizasyonu başarıyla kullanılmış ve bunun verimliliği belgelenmiştir. SARS-Cov-1 de Korona virüs ailesinin bir üyesi olduğundan, ozon sterilizasyonunun Covid-19 hastalığına neden olan Korona virüs SARS-CoV-2’yi öldürmede etkili olması yüksek ihtimaldir.

Korona virüsler tipik olarak fiziko-kimyasal zorluklara daha duyarlı olan zarflı virüsler olarak sınıflandırılır. Başka bir deyişle, ozon gazına maruz kalmaktan hoşlanmazlar. Ozon gazı, dış kabuktan çekirdeğe girerek bu tür virüsleri yok eder ve viral RNA’ya zarar verir. Geçmiş çalışmalarda, virüslerin %99’u 30 saniyelik ozon maruziyetinden sonra hasar görmüş veya yok edilmiştir.

Basitçe söylemek gerekirse, Korona virüslerin yeterli ozon dozuna maruz bırakılması, bunların %99’unun hasar görmesine veya yok edilmesine neden olabilir.

Ozon gazının, yeni Covid-19 korona virüs ile hemen hemen aynı yapıda olan SARS virüsünü yok edebildiğini gösteren yaklaşık 20 bilimsel çalışma olduğunu söyleyebiliriz.

Gelin İçerisinde Yaşadığımız Alanları Dezenfekte Edelim. Nasıl mı? Cevabı “Art®ozone gen 05” Cihazında Saklı…

Özet olarak; günümüzde Covid-19 ile savaştığımız bu süreçte dezenfeksiyonun önemi oldukça fazladır. Yavaş yavaş hayatın normalleşmesi sürecinde açılan kuaförler, ofis ve iş yerlerinde vb. ayrıca sürekli açık olan hastane, eczane ve sağlık kuruşları gibi yerlerde düzenli dezenfeksiyonun yapılması hastalığın seyri açısından oldukça önem arz etmektedir. Bu noktada ozon gazının unutulmaması gereken en önemli avantajının diğer dezenfektanlar gibi birikme yapmıyor olması, aksine dezenfeksiyon işlemini yapar yapmaz ve hızlıca oksijene dönüşerek ortamdan kaybolmasıdır. İnsan sağlığı açısından zararlı olan konsantrasyonu aşmadıkça her hangi bir sıkıntı içermediğini bilmek gerekmektedir.

İşte bu noktada Artemis Arıtım olarak geliştirdiğimiz, ozon gazı ile dezenfeksiyonu sağlayan “Art®ozone gen 05” cihazımız yukarıda bahsettiğim sebeplerden ötürü değerli müşterilerimizin sağlıklı yaşamları için hizmetinize sunulmuştur.

Art®ozone gen 05” cihazımız; ofisler ve tüm işyerlerinde, evler ve cafe ve restoranlarda, otel odalarında, yangın ve doğal afet sonrası yenilemelerde, hastane ve sağlık merkezlerinde, yemekhanelerde, hayvan çiftliklerinde, hijyen ve koku giderimi gereken tüm endüstriyel kuruluşlarda güvenle kullanılabilir.


Kaynaklar

detaylı bilgi için lütfen bizi arayın.